Risale-i Nur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Risale-i Nur

WwW.SiyahNur.Tk

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

ReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü...

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Yeni İconlarımız ReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Salı Ağus. 31, 2010 4:05 pm

Nur_Yazar

Nur_Yazar
Admin
Admin

ReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Besmele1

Efendiler Efendisi’ni anlatmakReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul sevgisini tarif etmekReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul kollarını açtığı insanlık için yaptıklarını bir-iki sayfaya sığdırmak ne mümkün! AnlatılanlarReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul
yazılanlar sadece sızan birkaç damla yağmur misali. Sadece “sevebilmek”
adına atılacak adımların ilki adına söylenmiş birkaç söz… Çünkü
yazılanlaraReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul duyguyuReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul sevgiyiReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul gözyaşınıReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul aşkıReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul muhabbetiReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul mutluluğuReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul huzuru siz eklemek zorundasınız. Daha henüz bunları da iletebilecek bir baskı türü geliştirilemedi; maalesef…

Sevgililer Sevgilisi’ni en iyi sevenler anlatır. Onun için o büyük insanların gönüllerinden sızan kelimelere atıf yaptıkReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul kaynak aldık.

AşkReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul bir arayıştır. AşkReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul hissetmektir. “AşkReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul anlatılmaz yaşanır.” demeleri de bundandır. “Ben aşık mıyım Resulullah’a?”ReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul “Ben seviyor muyum Peygamberimi?” sorusunu sorup duranlardan olmayı kim istemez ki?

Aşkı
bilmek ve ona ulaşabilmek için yaşamak gerekir. Her insanda bir aşk
cevheri vardır. O sevgiyi ortaya çıkarmak ise bizim gönlümüzün
derinliklerinde onu ortaya çıkarmak için gayret gerekir. Eşine aşık bir
insanReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul aşkı yorumlayabilir. Anne-baba sevgisiniReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul çocuk sevgisiniReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul arkadaş sevgisini de Efendimiz (sas) sevgisine dönüştürebilmek mümkündür aslında. Çünkü sevebilmeyi bilen her insanReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul sevilmeye en layık insanı tanıdıkça O’na bağlanmaktan geri kalamayacaktır. O halde “Sevebilmeye namzet insanlar olabilmek” ilk duamız olsun. Sonra “Güzeller güzelini sevenlerle birlikte olabilmeyi” istemeliyiz.
BilmekReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul O’nu (sas) göremeyenler için ne kadar önemli. İnsan bilmediğini sevemez çünkü. Bildiğini düşünmekReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul
manevi anlamda O’nun yanında olmak ve sevdiğimiz Peygamberimizin de
bizim yanımızda olmasını istemek yapmamız gereken en önemli vazife
değil midir? Bizi yaratan Rabbimiz’in (cc) bir elçisi olduğunu düşünmekReSuLuLLaH'ı SeViYoRuM; ÇüNKü... Virgul bize “kulluğumuzu” öğreten eşsiz insan olduğunu anlayabilmek biricik gayemiz olmalı…

Serhat ŞEFTALİ

https://sozler.ace.st

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]